Speedbags

Speedbags is waar het hart van elke bokser sneller van gaat kloppen. Niet alleen vanwege de inspanning, maar omdat dit middel een van de favoriete toestellen is onder vechtsporters.

Lees verder

Speedbags
Sorteren

     

Er zijn geen resultaten voor deze selectie

Stap een sportschool binnen en het eerste wat u hoort is het klapperende geluid van een speedbag die heen en weer knalt. Een bokser staat op dat moment namelijk op hoge snelheid klappen uit te delen op dit middel. Waarom de speedbag nu zo populair is? Voor menig bokser is dit het apparaat om hun vaardigheden te verbeteren. Het gaat hier om een vijftal vaardigheden. Snelheid, hand-oog coördinatie, timing, uithoudingsvermogen en kracht. Echter, snelheid, hand-oog coördinatie en kracht staan centraal bij de oefeningen op dit toestel.

Wat een speedbag nu zo bijzonder maakt? Dit middel is niet alleen geschikt voor gevorderden, maar ook voor beginners. Iedereen kan er gebruik van maken om zijn vaardigheden te verbeteren. Wat voor trainingen mogelijk zijn? Om aan snelheid te werken is ritme belangrijk. Werk naar een bepaald ritme van slaan en verbeter hierbij ook timing. Liever krachttraining? Hoewel een bokszak hiervoor geschikter is, dient de speedbag vooral als middel om een goede balans te hebben tussen kracht en coördinatie. Wacht dus niet langer en verbeter uw techniek en snelheid met een speedball.

Waarom Sanden?
Sports Specialists Since 2001

Home | Vechtsporten > Speedbags

Print