Voetbescherming

Voetbescherming is niet verplicht voor vechtsporters, maar kan behoorlijk goed van pas komen. Bescherming staat immers op de eerste plaats bij vechtsport, dus een beetje extra kan geen kwaad.

Lees verder

Voetbescherming
Sorteren

     

Er zijn geen resultaten voor deze selectie

Waarom er zo wordt gehamerd op bescherming bij vechtsporten? Zoals de term zelf al aanduidt; er wordt gevochten. Het lichaam deelt klappen en schoppen uit, maar moet ze ook incasseren. Tijdens trainingen is de kans op een blessure minder groot dan bij een wedstrijd. In dit geval is het altijd handig om met voetbescherming te vechten. Waarom? Er kan altijd iets fout gaan, zelfs tijdens een sparsessie. Een verkeerde trap en u kunt zomaar iets kneuzen of zelfs breken.

Wat voetbescherming het beschermende aspect geeft? Veel voetbeschermers komen in een combinatievorm van een schoen en een sok. In tegenstelling tot deze twee middelen is een voetbeschermer bijvoorbeeld voorzien van foam padding, die de klappen opvangt en de impact op uw voeten dusdanig vermindert. Andere uitvoeringen geven weer bescherming aan uw voet en enkels, maar zijn net iets harder. Elke vechtsport heeft dus in feite een eigen soort voetbeschermer. Op Fitness24 bieden wij modellen die geschikt zijn voor meerdere sporten. Als u flink wat kracht zet bij een trap, doe dat dan met de nodige voetbescherming.

Waarom Sanden?
Sports Specialists Since 2001

Home | Vechtsporten > Voetbescherming

Print